Mellanservice

Mellanservice är den näst mest omfattande servicen och intervallerna varierar för olika tillverkare, men generellt gäller 1 200 till 2 000 mil. 

Suzuki, Kawasaki och Honda görs på 1 200 mil och Yamaha på 2 000 mil. Kom ihåg att alltid kontrollera serviceboken. 

I en mellanservice ingår alltid byte av olja och oljefilter, kontroll av vätskenivåer och slitagegränser samt en allmän översyn av motorcykeln och provkörning. Alltså samma som en liten service men utöver det så byter man oftast luftfilter, tändstift samt broms- och kopplingsvätska. 

Olika tillverkare har olika uppfattningar om exakt vad som ska göras och hur lång tid det ska ta. Vi följer tillverkarnas rekommendationer angående åtgärder och debiterad tid, om inte annat avtalats. Normalt är tidsåtgången cirka 3,5 timmar lite beroende på märke och modell.

Prisexempel för mellanservice på en fyrcylindrig motorcykel:
3,5 timmar á 950 kr, 3,5 liter olja á 150 kr, ett oljefilter för 90 kr, luftfilter 450 kr, fyra tändstift a 90 kr och lite bromsvätska  = 4.750 kr inkl. allt.

Och såklart, har du en hoj med två cylindrar med bara två tändstift, tvättbart luftfilter och lite mindre olja så blir det lite billigare, men har du en hoj med dyrare stift och massor av olja, ja då blir det åt andra hållet.